Culturele activiteiten

Voor de ontwikkeling van het kind is cultuuroverdracht van groot belang. Wie kennis heeft van kunst en cultuur ontwikkelt begrip voor andere normen, waarden en culturen. Cultuureducatie boort andere talenten aan bij kinderen en zorgt voor meer creativiteit. Door cultuureducatie een rol te laten spelen in ons onderwijs, wordt het creatief vermogen van leerlingen sterker ontwikkeld. Deze creativiteit is relevant voor onze huidige kenniseconomie.

Door onze cultuurcoördinator samen te laten werken met Kunst Centraal, bieden wij de kinderen ieder schooljaar een gevarieerd kunst- en cultuurprogramma aan. Zo bezoeken de klassen musea, muziekvoorstellingen en theater. Voorafgaand aan deze bezoeken worden er in het klaslokaal activiteiten gedaan om de voorstellingen nog meer tot leven te laten komen. Hierdoor zijn de kinderen betrokken en ontwikkelen zijn de volgende competenties:

• Creërend vermogen
    Vermogen zich te presenteren
    Reflectief vermogen
    Onderzoekend vermogen
    Receptief vermogen
    Vermogen tot zelfstandig werken
    Vermogen tot samenwerken
    Leren openstellen en kijken
    Onderzoeken en toepassen
    Zelf iets leren maken
    Leren analyseren
    Interpreteren en waarderen

Al deze competenties sluiten aan bij de visie van onze school: Samen……..ZELF bewust.